Hvilken blyant skal du vælge?

Udgivet: 16/01/2023

Skrevet af: Lullu M.

Emne: Diverse

Leder du efter en god skrive- eller tegneblyant, så er det vigtigt at du ikke tager den første og bedste der er i butikken. Èn af de første ting vi lærer i livet er, hvordan vi skal holde ved en blyant. Når skolen starter, lærer vi hvordan vi skriver og til det, er en god blyant, ganske enkelt uundværlig. 

 

Er du i tvivl om, hvilken en blyant du skal vælge, så er en blyant fra Faber Castell altid et godt valg. Om blyanten skal være mærket med 2, HB eller 4B, er dog ikke helt ligegyldigt. En blyant består nemlig ikke kun af bly, men i stedet for en blanding af grafit og ler, hvilket betyder at blyanterne findes med mange forskellige hårdheder. Jo mere grafit blyanten indeholder, jo blødere er den at skrive med. 

 

Hvad er HB?

HB er den skala, som langt de fleste blyanter er markeret med. Skalaen er med til at beskrive, hvor hård eller blød selve blyanten er, og altså en beskrivelse af hvor meget bly blyanten afgiver, når du tegner eller skriver med den. H står for hårdhed, B står for sorthed og F er en betegnelse for, hvor fin blyanten er at skrive med. 

 

Sådan bliver du god til at tegne

Vil du gerne forbedre dine evner inden for tegning, så er der intet andet for end at tegne. Gerne hver eneste dag, for på den måde lærer du at mestre dine evner indenfor tegning, og det betyder at dine tegninger kan bliver flottere og endnu mere detaljerede, hvis du sammenligner dem, med dem du tegnede for blot få måneder forinden. 

Sponsoreret