Bliv ekspert i whisky

Udgivet: 25/08/2020

Skrevet af: Thor Kaare

Emne: Livsstil

Whisky er en drik, der har eksisteret i mere end 1000 år. Den kommer fra Skotland, som stadig er verdens største producent af whisky den dag i dag.

Whisky produceres på gæret korn, der destilleres – det kan laves på flere forskellige måder. Produktionen i Danmark er fremskreden, men de største produktioner sker – ud over i Skotland – i USA, Irland og Canada. Der er en regel for, at whisky skal have gæret i minimum 3 år, før det må drikkes.

Mange whiskyelskere drikker det ”on the rocks”, men du kan også sagtens bruge det i drinks, cocktails eller madlavning. Der er mange muligheder med whisky, når du blot begynder at eksperimentere.

Kend forskellen på Single Malt og Blended

Når vi snakker whisky, hører man primært om de to varianter der hedder ’single malt’ eller ’blended’. Mange ved måske ikke, hvad forskellen er – og det er altså rimelig væsentligt, hvis du skal have en god oplevelse med whisky.

Blended betyder – som navnet angiver – at det er en blanding af nogle faktorer. Det er for eksempel en blanding af flere forskellige korn og flere forskellige whisky-produktioner, som kommer fra flere forskellige destillerier.

Single Malt kommer omvendt kun fra ét destilleri, og er kun en gæring af en slags korn. Single Malt kan have en mere karakteristisk smag, fordi de trækker noget smag fra det sted de kommer fra, og hvordan produktionen udføres.

Blended whisky er faktisk blevet så populært, at man ofte bruger Single Malt til at blande i.

Det er en smagssag, hvad man er mest til – men du kan med fordel prøve dig frem og finde din favorit.

Sponsoreret