Sådan plejer du dine fødder bedst muligt

Udgivet: 04/10/2019

Skrevet af: Lullu M.

Emne: Livsstil

Fødderne er den kropsdel, der bærer os rundt i løbet af dagen – og netop derfor er det vigtigt, at du husker at give dem lidt ekstra opmærksomhed fra tid til anden. Her får du 3 tips til, hvordan du kan sikre, at dine fødder forbliver sunde.

Plej dine fødder dagligt

Selvom du måske ikke går i bag hver dag, så vil dine fødder elske at få et fodbad efter en lang dag – enten under bruseren eller i et fodbad. Giver du samtidig dine fødder en lækker skrub med efterfølgende creme indimellem, så vil de holde sig lækre, bløde og sunde – selv efter en lang dag.

Sørg for at bruge det rigtige fodtøj

Mange oplever smerte og ubehag i fødderne, oftest fordi de går med det forkerte fodtøj. Hvis du har problemer, så opsøg din læge, der kan sørge for, at du bliver henvist til en specialist og dermed de rigtige sko, der kan støtte dine fødder optimalt. Firmaet New feet laver nogle gode, ergonomiske sko, der kan hjælpe med støtte og aflastning, hvis du har ondt i fødderne. En anden løsning kan også være indlæg i de sko, du allerede har. De kan for eksempel hjælpe mod platfod eller lav svang. Indlæg kan fremstilles til den enkelte person, så du får støtte, der passer til dig.

Brug fødderne

En af de bedste ting du kan gøre for at holde dine fødder sunde, er at bruge dem. Fødder fungerer ligesom alle dine andre kropsdele, og styrkes jo mere de bruges. Du kan med fordel gå en god, lang tur hver dag eller lave små øvelser, hvor du bøjer og strækker visten og tæerne, så de hele tiden holdes i gang. Slut eventuelt af med en let massage med olie, så fødderne slapper af igen.

 

 

 

 

Sponsoreret