Hvilken elcykel er den rigtige for dig

Udgivet: 14/06/2019

Skrevet af: Lullu M.

Emne: Fritid

Inden du beslutter dig for at investere i din første elcykel, er det vigtigt at overveje, hvilken variant der passer bedst til dine behov. Elcyklen er blevet et populært transportmiddel og med god grund – en elcykel gør det muligt for alle at komme sikkert og hurtigt rundt.
Der findes flere forskellige varianter, som er udviklet til forskellige transportbehov. Uanset om du har brug for en klassisk Citybike, eller en eldreven mountainbike. Læs mere om dine muligheder.

Få det hurtige overblik

Elcyklen kommer både i en klassisk og forskellige sporty udgaver, alt efter hvilket formål du skal bruge den til. Den klassiske citybike er perfekt, hvis elcyklens primære funktion er at fragte dig til og fra arbejde. Batteriet har stor betydning, både for cyklens præstationsevne og i forhold til hvor langt du kan køre. Motorens placering betyder ligeledes en hel del for den samlede køreoplevelse. Derfor kan det godt betale sig at undersøge, hvilken placering du foretrækker. De fleste elcykler har en motor, som er er placeret ved kranken. Dette giver en god vægtfordeling, men ofte er denne variant dyrere end de resterende. Ved at vælge en elcykel, som har motoren placeret på baghjulet, får du en lydsvag elcykel, som dog vil have et tungere baghjul og et lavere tyngdepunkt sammenlignet med en centermotor. Vælger du en elcykel som har motoren monteret på forhjulet, får du ofte en billigere cykel, men ulempen er, at du kan opleve, at cyklen er svære at styre sammenlignet med de to forrige varianter.

Sponsoreret