4 uundværlige møbler til læsehesten

Udgivet: 23/01/2022

Skrevet af: Lullu M.

Emne: Diverse

Kan du også bruge hele aftener på at sidde og fordybe dig i klassikere og nye store forfattere. Jamen, så skal du uden tvivl indrette dig selv et lille læsehjørne, hvor du kan sidde behageligt i mange timer. Der er ingen grund til, at din hobby ikke skal være forbundet med stor glæde.

 

Lænestol

En god lænestol er vigtig for kroppen, hvis man sidder i mange time bøjet over en bog. Her skal man prøve sig lidt frem, for at finde den stol der passer en bedst. Der er stor forskel i hårdheden af stole, og en for blød stol er dårlig for ryggen, da du kan synke langt ned i sædet.

Overvej også om, du skal bruge en stol med indbygget fodskammel, så du altid kan slå fødder lidt op. En indbygget skammel har den fordel, at den nemt pakker sig selv ind i stolen, når den ikke skal bruges.

 

Lampe

Når man vælger sin læselampe, er den en god idé at ramme den rigtige type lampe. Nogle lampeskærme er lavet til andre formål, og vil derfor blænde dine øjne. Find en lampe, der giver et kegleformet lys, som du kan rette mod din bog. Her er det også vigtigt, at pæren, du vælger, hverken er for lys eller for svag, da begge dele kan irritere dine øjne unødvendigt meget.

 

Gulvtæppe

Under enhver læsehests lænestol bør ligge et godt gulvtæppe. Når man fordyber sig i bog, kan man nogle gange glemme tid og sted. Her er der risiko for, at man ikke mærker, hvor kolde ens fødder er blevet. Et godt gulvtæppe vil derfor virke isolerende mod kulden.

Har man mange tæpper i hjemmet, begynder de også at virke lydisolerende. Det kan være rart, hvis man bor i byen, og gerne vil have læsefred.

Sponsoreret